Leaving party

I fredags hade jag min avskedsfest på restaurangen Pane & Salame som ligger här i Felino. Har även jobbat extra där lite då och då. Otroligt mysig restaurang med fantastisk mat. Vi åt torta fritta och salume, det är ett slags friterat bröd som man äter med olika typer av skinka, riktigt gott. Sedan blev det en pastarätt och till efterrätt äppelpaj med marsansås (tack snälla mamma för att du skickade pulvret) som uppskattades väldigt mycket och många ville ha receptet.

Det var en väldigt mysig kväll i sällskap av mina närmsta här i Italien. Fick dessutom en massa fina presenter som jag inte alls hade förväntat mig. Bland annat en jättefin vattenkokare från Alessi som vi kommer att ha otroligt mycket användning av i landet där alla dricker afternoon tea. Hade tänkt att ladda upp en bild på den men Internet tilllåter inte så det får bli en annan gång.

Nu blir det barnkalas för hela slanten!

My last Sunday in Italy

Kommer förmodligen att börja varje dag denna vecka med att tänka, det här är min sista söndag i Italien, det här är sista gången jag gör detta, sista gången jag äter detta, sista gången jag ser denna person på ett bra tag. Nedräkning på hög nivå med blandade känslor. Håller på att längta ihjäl mig efter min andre hälft och dessa dryga sex veckor ifrån varandra har varit minst sagt långa.  Samtidigt som Italien har en väldigt stor plats i mitt hjärta (kommer alltid att ha) och framför allt alla fantastiska människor som jag har lärt känna under mina två kapitel här.

Så vad ska jag fylla denna sista Söndag i Italien med? Först en cappuccion på det lokala lilla kafeet, sedan en power walk och i eftermiddag blir det barnkalas. Kvällen kommer att bestå av packning, utsortering och städning. Vill hinna göra så mycket som möjligt så att jag inte blir så stressad i slutet av veckan.

Buona domenica!

RSS 2.0